Nostolaite ja kevythinattava

Pyydä tarjous

  • Simulta 3000 NL

Nostolaitemallit Simulta 2500 NL/ 3000 NL

Nostolaitteeseen kiinnitettävä Simulta NL on edullinen ja hyvä valinta tiloille, joiden vuosittainen kylvöala on suhteellisen pieni tai joiden peltolohkojen muoto ei suosi muuta rakennetta.

Kevythinattava Simulta 2500 KH

Simulta KH on erinomainen ratkaisu, kun toukotöillä tilan isompi traktori halutaan pitää äkeen edessä pysyvästi. Vetäjäksi riittää erinomaisesti jo 45 kW (n. 60hv) traktori. Korokelaidat lisäävät tehollista työaikaa ja parantavat kylvösaavutusta.
 

Simulta kylvölannoittimessa on tarkka työntörihlatyyppinen syöttölaitteisto, jonka syöttömäärää säädetään rihlan tehollista pituutta muuttamalla, joko koneen oikealla puolella olevista säätöpyöristä tai lisävarusteena saatavalla kaukosäätölaitteella.
Syöttölaitteisto saa käyttövoimansa vasemmista kulkupyöristä. Voima välitetään ketjujen välityksellä syöttölaitteistolle.

Siemenet ja lannoite valuvat syöttöputkien kautta vantaisiin, jotka sijoittavat ne halutulle syvyydelle. Lannoitevantaiden työskentelysyvyyttä voidaan säätää koneen korkeutta muuttamalla. Siemenvantaan korkeus säädetään vannaspainoa muuttamalla.

Koneen taakse voidaan asentaa säädettävät jyräpyörät, jotka tiivistävät maan siemenen yläpuolelta. Säätö tapahtuu jyräpyörän jousivoimaa muuttamalla. Kylvölannoittimeen saa lisävarusteena haran, joka lajittelee kuohkena maakerroksen kylvön päälle ja ehkäisee kosteuden nousemisen maan pintaan ja maaperän kuivumista auringonpaisteella. 

 

 

Vantaisto

Koneet siemenvantaana on legendaarinen Junkkarin kiilajyrävannas. Lannoitevantaaksi on valittavissa kiekko- tai S-piikkivannas.

Siemenvantaat

Kiilajyrävannas on erinomainen yleisvannas. Se soveltuu hyvin niin pehmeille kuin kovemmillekin maalaaduille. Sen ominaisuudet tulevat esille parhaiten lohkoilla, joilla maalaatu vaihtelee suuresti. Vantaan muotoilun ansiosta se pitää tasaisen kylvösyvyyden hyvin vaihtelevassakin maassa. Vantaan pyörivä kiekko ehkäisee erinomaisesti tukkeutumisen, joten sitä voi käyttää suotuisissa olosuhteissa suorakylvövantaanakin.

Lannoitevantaat

S-piikki on yleisin lannoitevannas. Sen pääasiallinen käyttökohden on muokattu maa. S-piikin toimivuus on sama niin pehmeillä eloperäisillä mailla kuin kovilla kivennäismailla. Vantaassa on säädettävä kovahitsattu kärkikappale, joka suojaa vannasta kulumiselta. Vannasputki on varustettu kannuksella, jolloin kone voidaan laskea maahan täytön ajaksi täyttöputkien tukkeutumatta.

Kiekkovantaalla on edellistä laajempi käyttöalue eli se toimii myös vähemmän muokatussa maassa pyörivän kiekon ansiosta. Kiekko on vahvaa erikoisterästä ja sillä on erinomainen kulutuskestävyys.

Ohjain

Vakiovarusteena oleva sähköinen pinta-alamittari osoittaa kylvetyn alan ja siinä on kaksi erkseen nollattavaa laskuria. Mittarin voi siirtää joko traktorin ohjaamon tai säilyttää sitä koneen kyljessä.

Syöttölaitteet

Syöttölaitteet ovat ns. työntörihlatyyppisiä eli syöttömäärä voidaan säätää muuttamalla niiden tehollista pituutta. Syöttölaitteet saavat voimansa ketjun välityksellä koneen vasemmasta pyörästä. Syöttökammion ja säiliön välissä on sulkulevyjä, jolla voidaan sulkea kylvökammion syöttö joko kokonaan tai osin. Joustavien pohjaläppien asentoa voidaan muuttaa koneen keskellä olevasta vivusta. Kone tyhjennetään painamalla vipu kokonaan alas ja kiertämällä kammella syöttölaitteistoa.

Lisävarusteet

Lisävarusteina on valittavissa jälkihara, piensiemenlaite, starttivarustus, rivijyrä kumisena tai muovisena, tuplajouset, lannoitteen mekaaninen kaukosäätö, siemensäiliön seulat sekä alumiiniset syöttörihlat.

Simulta 2500/3000 KH ja NL

Simulta 2500 NL. Lisävarusteena muovinen rivijyrä.

Katso

Simulta 2500 NL. Lisävarusteena muovinen rivijyrä.

Katso

Simulta 2500NL

Katso

Simulta 2500 KH. Lisävarusteina säiliön korokelaidat ja muovinen rivijyrä.

Katso

Simulta 2500 KH. Lisävarusteena säiliön korokelaidat.

Katso

Simulta 3000 NL

Katso

Tuotetiedot

tekniset tiedot s 2500 kh S 2500 nL S 3000 NL
Työleveys, cm 250 250 300
Riviväli siemen, cm 12,5 12,5 12,5
Riviväli lannoite, cm 25 25 25
Säiliötilavuus, l
- siemenmaksimi
- lannoitemaksimi
- siemenminimi
- lannoiteminimi
627
837
-
-

412 (627)
607 (837)
-
-

495
728
-
-
Täyttökorkeus, cm 139 120 120
Renkaat 400x15,5 ELS 11,5/80-15,3 11,5/80-15,3
Tyhjäpaino, kg 750 686 830
Kokonaisleveys, cm 358 338 388

Käyttäjä & kone

Junkkarin käyttäjäjutun esittelyssä Tapio Salmela,     maanviljelijä, hallintotieteiden maisteri, alun perin     Haapajärveltä Pohjois-Pohjanmaalta.

 

 

 

1. Millaista tilaa viljelet?

Viljelen Haapajärvellä sijaitsevaa perintötilaa, joka on ollut sukumme omistuksessa 1800-luvulta alkaen. Peltoalaa viljelyksessämme on nykyisin n. 15 hehtaaria. Aiemmin tilamme oli lypsykarjatila, mutta viimeiset reilut 10 vuotta tilallamme on keskitytty viljan viljelyyn. Sukupolvenvaihdoksen teimme tilallamme vuonna 2015, jolloin viljely- ja metsäpuoli siirtyi vastuulleni. Isäni aloitti karjasta luopumisen jälkeen myös myllytoiminnan tilallamme ja hän on jatkanut tätä työtä myös sukupolvenvaihdoksen jälkeen. Osa sadosta menee edelleen leipäviljaksi, joten viljan korkea laatu on meille hyvin tärkeää. Viljelyksessä on ohraa, kauraa ja vehnää.

Viljelyn lisäksi työskentelen myös suunnittelijana ja hankepäällikkönä Kirkkonummen kunnalla.  Siinä työhöni kuuluu paljon tietokoneen ääressä ja palavereissa istumista, joten viljelytoiminta tuo tähän mainion vastapainon. Pidän molemmista töistäni todella paljon ja olenkin onnistunut löytämään yhdistelmän, jossa pääsen nauttimaan sekä ei-aineellisista että käytännön töistä. 

Haastetta järjestelyihin tuo, että palkkatöiden vuoksi asustan nykyisin Kirkkonummella Uudellamaalla, josta matkaa maatilalleni on kohtalaisen paljon. Työnantajani on onneksi ollut kuitenkin joustava ja olen pystynyt sopimaan lomieni ajankohdat siten, että olen voinut olla kevään ja syksyn peltotöiden aikaan tilallani töissä. Vanhemmistani on myös korvaamaton apu nykytilanteessa, sillä he jatkavat asumistaan maatilalla pitäen paikkoja kunnossa ja touko- ja puintityöt sujuvat isäni kanssa paljon nopeammin kuin mitä yksin tehdessäni.

2. Mikä sai sinut valitsemaan Simulta 2500 KH kylvökoneen?

Koneen ominaisuudet olivat tärkein yksittäinen tekijä. Koneen tuli soveltua tilani kokoon sekä nykyiseen konekantaan. Junkkarin nettisivut olivat informatiiviset ja niistä sai helposti hyvän yleiskuvan millaisia ominaisuuksia ja lisävarustemahdollisuuksia koneessa on. YouTubesta löytyi myös muutamien nuorten viljelijöiden peltotöistään ottamia videokuvia, joista sai hyvän käsityksen koneen tekemästä kylvöjäljestä sekä koneen eteen soveltuvasta traktorista. Myös kotimaisuus ja valmistajan tunnettuus olivat tärkeitä asioita konetta valittaessa.

3. Onko kone ollut odotustesi mukainen?

Kyllä, kone on ollut täysin odotusten mukainen. Monista koneen ominaisuuksista huomaa, että malli on ollut olemassa pitkään ja mahdolliset parannukset on ennätetty jo tekemään. Käytettävyys on ollut erittäin helppoa.

4. Viime vuoden  sato ja tulevan kevään kylvösuunnitelmat?

Vuoden 2016 satotaso täytti odotukseni erinomaisesti. Yksi merkittävimmistä parannuksista vanhaan koneeseen nähden oli kylvöjäljen tasainen laatu. Vanhassa kylvökoneessamme apulannan syöttö oli koneen iän vuoksi ajoittain epätasainen, mikä näkyi puintiaikaan. Myös jyräpyörästössä oli vanhassa koneessa paljon toivomisen varaa. Nämä ongelmat poistuivat uuden koneen myötä kertaheitolla.

Jatkan pääasiassa ohran ja kauran kylvöä. Ohrassa tulen kokeilemaan tulevalla satokaudella uutta lajiketta.

5. Nuoren viljelijän ajatuksia tämän päivän maataloudesta. 

Kotimaisella ruoalla tulee olemaan jatkossakin kysyntää. Erinäiset trendit ja uusien innovaatioiden, kuten nyhtökauran, suosio kuvastaa, että kuluttajien ruokatottumukset muuttunevat tulevaisuudessa entistä enemmän kasvispainotteisiksi ja lähiruokaa korostaviksi. Maailmanpolitiikka on puolestaan viime vuosina näyttänyt, että niinkin perinteinen asia kuin ruoan omavaraisuus on jatkossakin tärkeää. Maatalouden heikko kannattavuus vaikuttanee maatilojen rakenteeseen kuitenkin siten, että suomalaiset maatilat ovat jatkossa joko volyymillaan pärjääviä isoja tiloja, tuotteitaan jatkojalostavia tai johonkin erikoistuotteeseen keskittyneitä tiloja, tai sitten sivutoimisia tiloja, jotka saavat osan elannostaan muista töistä. Joka tapauksessa pienempiäkin tiloja tulee jatkossa Suomesta löytymään ja toivottavasti konevalmistajat huomioivat tämän asiakaskunnan myös tulevaisuudessa.