Junkkari T-sarja

Pyydä tarjous

 • T400
 • T400
 • T400
 • T400

Junkkari kylvölannoitinmalliston uusi tulokas T-Sarja on kehitetty suositun M-sarjan pohjalta kovempien maalajien vaatimuksiin. Myös T-sarja soveltuu muokatulle, kevytmuokatulle tai keveämpien maiden suorakylvöön.

T-sarjan koneet perustuvat tarkasti kylvösyvyyden säilyttävään kiilajyrävantaaseen leikkaavalla kiekkoprofiililla, jossa kiilajyrälautasen muoto on huomattavasti M-mallin vannasta loivempi. Myös vannaspainotus on kasvanut ja se on hydraulisesti säädettävissä välillä 30-150kg. Kiekon muodon ja vannaspainotuksen myötä kone soveltuu erittäin hyvin myös kovemmille maille.

Valittavissa on 3- tai 4-metrinen versio. Yleisimmin myyty Combi-malli kylvää siemenen ja lannoitteen saman vantaan kautta samaan riviin 12,5cm rivivälillä. Saatavilla on myös Ferti-malli erillisillä kiekkolannoitevantailla, jolloin lannoite sijoitetaan joka toisen siemenrivin väliin. 

Voit myös varustella T-mallisi todella monipuolisesti juuri sinun käyttöösi soveltuvilla varusteilla. Laaja valikoima asiakkaiden arvostamia ominaisuuksia on esitelty tarkemmin Varustelu-sivulla.
T-sarjassa on mukana kaikki ne uudet ominaisuudet, jotka syksyn 2020 aikana esiteltiin koko mallistossa: 

 • Maapyörä on uudistunut ja kasvanut, millä saadaan entistäkin pienempi luisto ja lisää tarkkuutta kylvöön. Myös voimansiirto maapyörältä vaihdelaatikoille on vahvistettu.
 • Jyräpyörästön huoltoa on helpotettu keskitetyllä voitelulla, joka on vakiona 7,5x20" pyörästössä.
 • Uutuutena on nyt tarjolla edullisempi Steady-vetolaite niihin koneisiin, joissa on Combi vantaisto ja maksimissaan yksi rivi etumuokkaimia. Enemmän varusteltuihin valitaan järeä Heavy-vetolaite.
 • Säiliön sisälle on lisätty liikkumista helpottavat askelmat joka nurkkaan ja jäljellä oleva siemenmäärä voidaan nähdä kätevästä asteikkotarrasta. Lisävarustelistalta löytyvät myös säiliökamerat.
 • Säiliöön on saatavilla väliseinän jatke luomukäyttäjiä varten. Tällöin seinä voidaan kääntää täysin eteen ja maksimoida siemensäiliön tilavuus.
 • Tarjolla oleva ISOBUS ohjain on uudistunut ja käytettävyys on entisestään kehittynyt. Mukana uutena ominaisuutena kätevä tolppanosto rivimerkitsimille.
 • Isommassa Plus säiliössä on vakiona tyylikkäät LED valot.
 • Uusia lisävarusteita ovat uudistunut 1-rivinen s-piikkimuokkain ja olkihara koneen eteen.

 

Junkkari T-sarja

T-sarjan järeä leikkaavalla profiililla varustettu kiilajyrävannas säilyttää kylvösyvyyden erinomaisesti. Laaja vannaspainatusalue on säädettävissä 30-150kg hydraulisesti traktorin ohjaamosta. Vantaan rakenne on varustettu maakosketuksen vastaanottavalla keraamisella kulutuspalalla, jolloin kulutuskestävyys moninkertaistuu perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Siemen sijoitetaan kylvövaon pohjalle, jolloin kapillaari-ilmiö nostaa kosteuden siemenen käyttöön. 

Kone on valittavissa joko 3- tai 4-metrisenä ja siinä on aina iso plus- säiliö. Säiliö on varustettu rullapressulla, joka on erittäin kevytkäyttöinen ja mahdollistaa helpon täytön.  Junkkari-tuotteissa on markkinoiden suurimmat säiliöt, joiden ansiosta täydennyskerrat vähenevät. 

Kylvölannoitin ottaa käyttövoimansa maapyörästä ja sen kautta voima välitetään portaattoman vaihteiston välityksellä syöttökoneistoon. Halutut syöttömäärät voidaan säätää tarkasti pienistä määristä ja siemenistä aina suurempiin määriin ja siemeniin. Syöttö toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa, jopa ilman traktorista saatavaa sähköä.

Syöttölaitteiston suunnittelussa on panostettu varmatoimisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Syöttö tapahtuu aina koko syöttörullan leveydellä, jolloin syöttö on tarkka myös pienillä syöttömäärillä ja kaikilla ajonopeuksilla. Kylvettäessä piensiemeniä käytetään niiden syöttöön erillistä piensiemenrullaa, jolloin saadaan kylvettyä tarkasti myös vain muutamien kilojen syöttömäärät. Kiertokoe on erittäin helppo suorittaa ja säädöt voidaan hoitaa lisävarusteina saatavilla lannoitteen ja siemenen kaukosäädöllä.

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan pinta-alamittari, G-wizard- tai ISOBUS-ohjain. Täsmäviljelysovellusten hyödyntäminen on mahdollista, koska halutessa lannoitteen ja siementen säätö voidaan hoitaa sähköisesti ohjaimen kautta.

Edellä mainitun lisäksi on saatavilla lukuisa määrä lisäominaisuuksia, joita ovat mm. erilaiset vetolaitteet, etumuokkaimet, rivimerkitsimet, ruiskutusurakytkimet, säiliövahdit, siemenseulat, koneen puolinosto,  piensiemen- ja starttivarustus.

 

Vantaisto

T-sarjassa kiilajyrävannas toimii combivantaana, jolloin lannoite ja siemen sijoitetaan saman vantaan kautta maahan. Vaihtoehtona on myös erillisellä lannoitevantaistolla varustettu Ferti-malli. Tällöin lannoite sijoitetaan kulutusta kestävällä ja kasvijätettä erinomaisesti läpäisevällä kumipatukkajousitetulla hammastetulla kiekkovantaalla. Erillisten lannoitevantaiden riviväli on 25 cm. Vannaspainotus säätyy hydraulisesti traktorista 10-150kg välillä.

Säiliö

Säiliökoko on aina plus-mallia, eli 3-metrisenä 4200 l ja 4-metrisenä 5700 l. Säiliössä on säädettävä väliseinä, johon on lisävarusteena saatavissa jatke luomukäyttöä varten. Kaikissa säiliömalleissa on pikalukituksella varustettu helppokäyttöinen pressukansi, joka voidaan avata eteen, taakse tai väliseinän kohdalle. Säiliössä on vakiona lannoiteseulat ja lisävarusteena siemenseulat. Kaikkiin säiliöihin on asennettavissa tehtaalla tai myös jälkikäteen piensiemen- ja starttivarustus ja tarjolla on myös kameravarustus.

Siemensäiliössä on uutuutena kätevä asteikko, josta jäljellä oleva siemenmäärä voidaan tarkistaa. Tukevat itsepuhdistuvat työskentelytasot, kaiteet ja astimet on suunniteltu siten, että kulkeminen ja työskentely on turvallista.

Ohjain

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan on saatavilla sähköinen pinta-alamittari, jonka perusohjaimessa on kaksi pinta-alalaskuria. G-Wizardin graafinen ohjain tarjoaa useimmat kylvölannoittimen hallintaan ja valvontaan liittyvät toiminnot. Näytössä on kaikki tarpeellinen tieto reaaliaikaisesti nähtävissä yhdellä vilkaisulla. Koneen varustelusta riippuen saatavilla on mm. ajonopeus, 2 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen kaukosäätö (G-Wizard Plus) ja vaihdelaatikon seuranta.

Uudistettu ISOBUS-ohjain mahdollistaa kylvölannoittimen ohjauksen traktorin omasta ISOBUS-ohjaimesta. Erillinen traktoriin asennettava ISOBUS-terminaali on myös saatavilla. ISOBUS-ohjain mahdollistaa lannoitteen ja siementen ajonaikaisen säädön sekä täsmäviljelysovellusten hyödyntämisen, jolloin säätö voidaan hoitaa paikkatiedon perusteella. Saatavilla on mm. ajonopeus, 3 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen ja/tai siementen kaukosäätö, vaihdelaatikon seuranta ja lannoitteen ja siementen kaukosäätö sekä tolppanosto.

Jyräpyörästö

Vantaiston takana sijaitseva pyörästö toimii sekä koneen kuljetus- että jyräpyörästönä. Tämä poistaa erillisen jyräystarpeen kylvön jälkeen. Pyörästö on aina varustettu isohalkaisijaisella traktorikuvioisella 7,5x20" pyörällä. Uutuutena siinä on aina laakereiden keskusvoitelu ja lisävarusteena on saatavilla jarrut. Erityisesti kevyillä maalajeilla suuri rengaskoko on etu ja sen ansiosta kone on kevyempi vetää ja lauttautumisriski pienenee. Suurempi pyöräkoko säästää myös polttoainekustannuksissa ja maan rakenne pysyy parempana pienemmän pintapaineen ansiosta.

Pyörästö mahdollistaa siirtoajon täysillä säiliöillä ja on rakenteeltaan vahva ja avara. Huoltokohteet ovat helposti saatavilla. Telirakenteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin, jyräysjälki on tasaista ja kulku siirtoajossa vakaata.

Vakiovarusteinen jälkihara viimeistelee kylvörivien välit ja rikkoo renkaanjäljet. Harattu maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä hidastaa kosteuden haihtumista. Lisävarusteena saatava puolinosto-ominaisuus pitää haran maassa myös päisteissä käännyttäessä.

Lisävarusteet

T-koneen lisävarustelista on niin ikään M-mallin ohella malliston monipuolisin. Saatavilla on erilaisia vetolaitteita kuten vetokarttuvetoaisa ja pakkeri. Muokkainvalikoimasta löytyvät, olkihara, 1- ja 2-riviset etuladat ja s-piikkimuokkaimet sekä kiekkomuokkain. Saatavilla on myös rivimerkitsin, ruiskutusurat, puolinosto, säiliövahdit, siemenseulat sekä piensiemen- ja starttivarustus.

Hydraulinen rivimerkitsin

 Kiekkomuokkain

 1-rivinen etulata

 2-rivinen etulata

 2-rivinen s-piikkimuokkain

 T-sarjan Ferti lannoitevantaisto

 Piensiemenlaatikko

 Koneen puolinosto-ominaisuus

 Siemenpuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitepuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitteen ja/tai siemenen kaukosäätö

 Siemenseulat

 Tehostettu säiliövalvonta

 Vetokarttu

 

 Pakkeri

 Täsmäviljelysovellus

Luomuvarustus väliseinään

Olkihara

Kameravarustus

 

Junkkari T-kone

Tuotetiedot

VANTAISTO T300 T400
Kylvömuokkauksen tarve Suorakylvö (1), kevytmuokattu, muokattu Suorakylvö (1), kevytmuokattu, muokattu
Vannastyyppi 1-kiekkovannas 1-kiekkovannas
Työsyvyyden ohjaus Hammastettu kiilajyrävannas Hammastettu kiilajyrävannas
Vantaan kulumisenkesto Erinomainen Erinomainen
Vannaspainoalue 30-150 kg 30-150 kg
Vannaspainatuksen säätö Hydraulinen keskussäätö Hydraulinen keskussäätö
Vannaspainatus Vetojousi Vetojousi
Siemenvantaiden lukumäärä 24 32
Riviväli 12,5 cm 12,5 cm
Lannoitteen sijoitustapa Lannoite-/siemenvannas Lannoite-/siemenvannas
S-piikki lannoitevannas - -
Lannoite 1-kiekkovannas Lisävaruste Lisävaruste
SÄILIÖ T300 T400
Säiliövaihtoehdot Plus Plus 
Tilavuus 4 200 l 5 700 l
Väliseinä Säädettävä Säädettävä
Lannoiteseula Vakio Vakio
Siemenseula Lisävaruste Lisävaruste
Pressukansi Plus-säiliössä jousipressu Plus-säiliössä jousipressu
Syöttökoneisto lannoitepuoli Rihlasyöttö vaihdelaatikolla Rihlasyöttö vaihdelaatikolla
Syöttökoneisto siemenpuoli Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
PYÖRÄSTÖT T300 T400
Rengasvaihtoehdot 7.5 - 20" 7.5 - 20"
Jarrut Lisävaruste Lisävaruste
Renkaiden uretaanitäyttö Lisävaruste Lisävaruste
VETOLAITTEET T300 T400
Vetokarttu (vetovarsiin) Lisävaruste Lisävaruste
Pakkeri 100 cm/7.5x16" - -
Pakkeri 140cm/10.0-15.3 Lisävaruste Lisävaruste
OHJAIN T300 T400
Ohjainvaihtoehdot Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Lannoiterivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Siemenrivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Lannoitemäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Siemenmäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Täsmäviljelysovellus Lisävaruste Lisävaruste
Tehostettu säiliövalvonta Lisävaruste Lisävaruste
LISÄVARUSTEET T300 T400
Hydraulinen rivimerkitsin Lisävaruste Lisävaruste
1-rivinen etulata Lisävaruste Lisävaruste
2-rivinen etulata Lisävaruste Lisävaruste
2-rivinen s-piikkimuokkain Lisävaruste Lisävaruste
Kiekkomuokkain Lisävaruste Lisävaruste
Puolinosto Lisävaruste Lisävaruste
Piensiemen- ja starttilannoslaatikko Lisävaruste Lisävaruste

 

MITAT T300 T400
Työleveys 300 cm 400 cm
Kuljetusleveys 300 cm 400 cm
Korkeus kuljetusasennossa (Eco/Plus) 302/352 cm 302/352 cm
Täyttökorkeus työasennossa (Eco/Plus) 223/228 cm 223/228 cm
Pituus 539-798 cm 539-798 cm
Paino min 3 200 kg 3 900 kg
Tehontarve 60-115 kW 75-140 kW
1) ei suositella kovien maiden suorakylvöön