Junkkari D-sarja

Täysiverinen suorakylvökone!

Pyydä tarjous

Suorakylvöön tarkoitettu D-sarja on varustettu kaksoiskiekkovantailla ja niiden viereen sijoitetulla kannatinpyörällä. Tällä ominaisuudella huolehditaan vantaalle säädetyn kylvösyvyyden tarkasta säilymisestä kaikissa olosuhteissa, jopa muokatulla maalla. Kylvöura suljetaan erillisellä vantaan jäljessä seuraavalla sulkijapyörällä. D-sarjan koneita on saatavilla 3- tai 4-metrisinä joko normaalilla eco- tai suuremmalla plus-säiliöllä. Suorakylvöä avustamaan on valittavissa lukuisa määrä lisävarusteita ja -ominaisuuksia helpottamaan kuljettajan työskentelyä. Saatavilla ISOBUS-ohjaimella sekä täsmäviljelyominaisuuksilla.

D-mallin kaksoiskiekkovannas on kehitetty erityisesti suorakylvöön, mutta toimii myös muokatuilla mailla. Vantaisto on avara, koska riviväli on 16,7 cm. Suurten 445mm halkaisijaltaan olevien kulutusteräksestä valmistettujen kiekkojen ansiosta vetotehontarve on alhainen ja kasvijätteen läpäisevyys erinomainen. Vannaspainatusalue 60-200kg on markkinoiden laajin kokoluokassaan. Vantaan vierelle sijoitetuilla kannatinpyörillä saadaan vannas seuraamaan tarkasti säädettyä kylvösyvyyttä juuri siemenen maahansijoituskohdassa. Siementen kylvövakoon sijoittuminen varmistetaan erillisellä ohjurikielekkeellä. Jousikuormitteinen sulkijapyörä sulkee kylvöuran ja varmistaa onnistuneen kylvötuloksen.

Kylvölannoitin ottaa käyttövoimansa maapyörästä ja sen kautta voima välitetään portaattoman vaihteiston välityksellä syöttökoneistoon. Halutut syöttömäärät voidaan säätää tarkasti pienistä määristä ja siemenistä aina suurempiin määriin ja siemeniin. Syöttö toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa, jopa ilman traktorista saatavaa sähköä.

Syöttölaitteiston suunnittelussa on panostettu varmatoimisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Syöttö tapahtuu aina koko syöttörullan leveydellä, jolloin syöttö on tarkka myös pienillä syöttömäärillä ja kaikilla ajonopeuksilla. Kylvettäessä piensiemeniä käytetään niiden syöttöön erillistä piensiemenrullaa, jolloin saadaan tarkasti kylvettyä myös vain muutamien kilojen syöttömäärät. Kiertokoe on erittäin helppo suorittaa ja säädöt voidaan hoitaa lisävarusteina saatavilla lannoitteen ja siemenen kaukosäädöllä.

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan pinta-alamittari, G-Wizard- tai ISOBUS-ohjain. Täsmäviljelysovellusten hyödyntäminen on mahdollista, koska halutessa lannoitteen ja siementen säätö voidaan hoitaa sähköisesti ohjaimen kautta.
Edellä mainitun lisäksi on saatavilla lukuisa määrä lisäominaisuuksia, joita on mm. erilaiset vetolaitteet, etumuokkaimet, rivimerkitsimet, ruiskutusurakytkimet, säiliövahdit, siemenseulat, koneen puolinosto, hydraulinen vannaspainatus, esimerkitsin, piensiemen- ja starttivarustus. 

Vantaisto

D-sarjassa käytetään pitkän tutkimuksen ja kehityksen tuloksena kehitettyä kaksoiskiekkovannasta, joka on tarkoitettu suorakylvöön, mutta toimii myös muokatuilla alustoilla. Kaksoiskiekkovantaita kannatellaan vantaan vierelle sijoitetulla tukipyörällä, jonka ansiosta vannas seuraa tarkasti maanpinnan muotoja ja säilyttää säädetyn kylvösyvyyden. Erillinen ohjurikieleke varmistaa siementen sijoittumisen kylvöuran pohjalle ja vantaan takana seuraava sulkijapyörä varmistaa kapean kylvövaon sulkeutumisen. 

Säiliö

Säiliökoko on valittavissa 3- tai 4-metrisenä sekä eco- tai plus-koossa. Säiliö on sijoitettu vantaiston päälle, jolloin syöttökoneisto saa materiaalia tasaisesti ja syöttömatkat ja -kulmat ovat lyhyitä. Säiliö on varustettu joustopressulla, joka on erittäin helppokäyttöinen ja mahdollistaa helpon täytön. Junkkarin tuotteissa on markkinoiden suurimmat säiliöt, joiden ansiosta kylvömateriaalin täydennyskerrat vähenevät.

Ohjain

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan on saatavilla sähköinen pinta-alamittari, jonka perusohjaimessa on kaksi pinta-alalaskuria. G-Wizardin graafinen ohjain tarjoaa useimmat kylvölannoittimen hallintaan ja valvontaan liittyvät toiminnot. Näytössä on kaikki tarpeellinen tieto reaaliaikaisesti nähtävissä yhdellä vilkaisulla. Koneen varustelusta riippuen saatavilla on mm. ajonopeus, 2 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen kaukosäätö (G-Wizard Plus) ja vaihdelaatikon seuranta.

ISOBUS-ohjain mahdollistaa kylvölannoittimen ohjauksen traktorin omasta ISOBUS-ohjaimesta. Erillinen traktoriin asennettava ISOBUS-terminaali on myös saatavilla. ISOBUS-ohjain mahdollistaa lannoitteen ja siementen ajonaikaisen säädön sekä täsmäviljelysovellusten hyödyntämisen, jolloin säätö voidaan hoitaa paikkatiedon perusteella. Saatavilla on mm. ajonopeus, 3 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen ja/tai siementen kaukosäätö, vaihdelaatikon seuranta ja lannoitteen ja siementen kaukosäätö.

Jyräpyörästö

Vantaiston takana sijaitseva pyörästö toimii sekä koneen kuljetus- että jyräpyörästönä. Tämä poistaa erillisen jyräystarpeen kylvön jälkeen. Pyörästöön on saatavilla kaksi traktorikuvioista rengasta: 7,5x16" tai 7,5x20". Erityisesti kevyillä maalajeilla ja Plus-säiliön kanssa suositellaan suurempaa rengaskokoa, koska niiden ansiosta kone on kevyempi vetää ja lauttaamisriski pienenee. Suurempi pyöräkoko säästää myös polttoainekustannuksissa ja maan rakenne pysyy parempana pienemmän pintapaineen ansiosta.

Pyörästö mahdollistaa siirtoajon täysillä säiliöillä ja on rakenteeltaan vahva ja avara. Huoltokohteet ovat helposti saatavilla. Telirakenteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin, jyräysjälki on tasaista ja kulku siirtoajossa vakaata.

Vakiovarusteinen jälkihara viimeistelee kylvörivien välit ja rikkoo renkaanjäljet. Harattu maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä hidastaa kosteuden haihtumista. Lisävarusteena saatava puolinosto-ominaisuus pitää haran maassa myös päisteissä käännyttäessä.

Lisävarusteet

Edellä mainitun lisäksi on saatavilla lukuisa määrä lisäominaisuuksia, joita on mm. erilaiset vetolaitteet, etumuokkaimet, rivimerkitsimet, ruiskutusurakytkimet, säiliövahdit, siemenseulat, koneen puolinosto, hydraulinen vannaspainatus, esimerkitsin, piensiemen- ja starttivarustus. 

 Hydraulinen rivimerkitsin

 Kiekkomuokkain

 1-rivinen etulata

 2-rivinen etulata

 2-rivinen s-piikkimuokkain

 Piensiemenlaatikko

 Koneen puolinosto-ominaisuus

 Siemenpuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitepuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitteen ja/tai siemenen kaukosäätö

 Siemenseulat

 Tehostettu säiliövalvonta

 Vetokarttu

 Pakkeri

 Täsmäviljelysovellus

 

D300 Plus

Katso

D300 Plus

Katso

Tuotetiedot

VANTAISTO D300 D400
Kylvömuokkauksen tarve Suorakylvö, kevytmuokattu, muokattu Suorakylvö, kevytmuokattu, muokattu
Vannastyyppi 2-kiekkovannas 2-kiekkovannas
Työsyvyyden ohjaus Työsyvyyspyörä Työsyvyyspyörä
Vantaan kulumisenkesto Erinomainen Erinomainen
Vannaspainoalue 60-220 kg 60- 220 kg
Vannaspainatuksen säätö Mekaaninen,vannaskohtainen Mekaaninen, vannaskohtainen
Vannaspainatus Puristusjousi Puristusjousi
Siemenvantaiden lukumäärä 18 24
Riviväli 16,7 cm 16,7 cm
Lannoitteen sijoitustapa Siemenvannas Siemenvannas
SÄILIÖ D300 D400
Säiliövaihtoehdot Eco, Plus tai Seed Eco, Plus tai Seed
Tilavuus 300 Eco/Seed 2 700 l
300 Plus 4 200 l
400 Eco/Seed 3 700 l
400 Plus 5 700 l
Väliseinä Säädettävä Säädettävä
Lannoiteseula Vakio Vakio
Siemenseula Lisävaruste Lisävaruste
Pressukansi Plus-säiliössä jousipressu/Eco&Seed-säiliöissä manuaalirullaus Plus-säiliössä jousipressu/Eco&Seed-säiliöissä manuaalirullaus
Syöttökoneisto lannoitepuoli Rihlasyöttö vaihdelaatikolla Rihlasyöttö vaihdelaatikolla
Syöttökoneisto siemenpuoli Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
PYÖRÄSTÖT D300 D400
Rengasvaihtoehdot 7.5 - 16" tai 7.5 - 20" 7.5 - 16" tai 7.5 - 20"
Jarrut Lisävaruste Lisävaruste
Renkaiden uretaanitäyttö Lisävaruste Lisävaruste
VETOLAITTEET D300 D400
Hydraulinen rivimerkitsin Lisävaruste Lisävaruste
Pakkeri 140 cm/10.0 x 15.3 Lisävaruste Lisävaruste
OHJAIN D300 D400
Ohjainvaihtoehdot Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Lannoiterivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Siemenrivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Lannoitemäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Siemenmäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Täsmäviljelysovellus Lisävaruste Lisävaruste
Tehostettu säiliövalvonta Lisävaruste Lisävaruste
LISÄVARUSTEET D300 D400
Hydraulinen rivimerkitsin Lisävaruste Lisävaruste
1-rivinen etulata Lisävaruste Lisävaruste
Puolinosto Lisävaruste Lisävaruste
Piensiemen- ja starttilannoslaatikko Lisävaruste Lisävaruste

 

MITAT D300 D400
Työleveys 300 cm 400 cm
Kuljetusleveys 300 cm 400 cm
Korkeus kuljetusasennossa (Eco/Plus) 302/352 cm 302/352 cm
Täyttökorkeus työasennossa (Eco/Plus) 205/233 cm 205/233 cm
Pituus 591-851 cm 591-851 cm
Paino min 3 950 kg 4 700 kg
Tehontarve 60+ kW 85+ kW