Junkkari D-sarja

Täysiverinen suorakylvökone!

Pyydä tarjous

Suorakylvöön tarkoitettu järeä D-sarja on uudistunut merkittävästi kaudelle 2021. Vannaspainotus säädetään hydraulisesti ohjaamosta ja jokaisella vantaalla on oma painotussylinteri. Nerokas aktiivinen hydrauliikka vaatii ainoastaan 5 l/min jatkuvaa kiertoa yhdeltä hydraulilohkolta. Se säätää vannaspainoa aina, jos vantaat nousevat kiven yli tai laskevat kuoppaan, ja näin painotus säilyy säädetyssä arvossa välillä 60-220kg joka vantaalla. Vantaan rasvausta on myös parannettu ja nyt nipat löytyvät keskitetysti joka vantaan päältä. D-sarjassa on mukana myös kaikki ne uudet ominaisuudet, jotka syksyn 2020 aikana esiteltiin koko mallistossa eli:

  • Maapyörä on uudistunut ja kasvanut millä saadaan entistäkin pienempi luisto ja lisää tarkkuutta kylvöön. Myös voimansiirto maapyörältä vaihdelaatikoille on vahvistettu.
  • Jyräpyörästön huoltoa on helpotettu keskitetyllä voitelulla, joka on vakiona 7,5x20" pyörästössä.
  • Säiliön sisälle on lisätty liikkumista helpottavat askelmat joka nurkkaan ja jäljellä oleva siemenmäärä voidaan nähdä kätevästä asteikkotarrasta. Lisävarustelistalta löytyvät myös säiliökamerat.
  • Säiliöön on saatavilla myös väliseinän jatke luomukäyttäjiä varten. Tällöin seinä voidaan kääntää täysin eteen ja maksimoida siemensäiliön tilavuus.
  • Tarjolla oleva ISOBUS ohjain on uudistunut ja käytettävyys on entisestään kehittynyt. Mukana uutena ominaisuutena myös kätevä tolppanosto rivimerkitsimille.
  • Isommassa Plus säiliössä on vakiona tyylikkäät LED valot.
  • Uusia lisävarusteita ovat uudistunut 1-rivinen s-piikkimuokkain ja olkihara koneen eteen.

D-mallissa vannas on aina combi-tyyppinen eli siemen- ja lannoite sijoitetaan samaan riviin 16,7cm rivivälillä. Koneita on saatavilla 3- ja 4-metrisenä.

D-mallin kaksoiskiekkovannas on kehitetty erityisesti suorakylvöön, mutta toimii myös muokatuilla mailla. Vantaisto on avara, koska riviväli on 16,7 cm. Suurten 445mm halkaisijaltaan olevien kulutusteräksestä valmistettujen kiekkojen ansiosta vetotehontarve on alhainen ja kasvijätteen läpäisevyys erinomainen. Vannaspainatusalue 60-220kg on markkinoiden laajin kokoluokassaan. Vantaan vierelle sijoitetuilla kannatinpyörillä saadaan vannas seuraamaan tarkasti säädettyä kylvösyvyyttä juuri siemenen maahansijoituskohdassa. Siementen kylvövakoon sijoittuminen varmistetaan erillisellä ohjurikielekkeellä. Jousikuormitteinen sulkijapyörä sulkee kylvöuran ja varmistaa onnistuneen kylvötuloksen.

Kylvölannoitin ottaa käyttövoimansa maapyörästä ja sen kautta voima välitetään portaattoman vaihteiston välityksellä syöttökoneistoon. Halutut syöttömäärät voidaan säätää tarkasti pienistä määristä ja siemenistä aina suurempiin määriin ja siemeniin. Syöttö toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa, jopa ilman traktorista saatavaa sähköä.

Syöttölaitteiston suunnittelussa on panostettu varmatoimisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Syöttö tapahtuu aina koko syöttörullan leveydellä, jolloin syöttö on tarkka myös pienillä syöttömäärillä ja kaikilla ajonopeuksilla. Kylvettäessä piensiemeniä käytetään niiden syöttöön erillistä piensiemenrullaa, jolloin saadaan tarkasti kylvettyä myös vain muutamien kilojen syöttömäärät. Kiertokoe on erittäin helppo suorittaa ja säädöt voidaan hoitaa lisävarusteina saatavilla lannoitteen ja siemenen kaukosäädöllä.

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan pinta-alamittari, G-Wizard- tai ISOBUS-ohjain. Täsmäviljelysovellusten hyödyntäminen on mahdollista, koska halutessa lannoitteen ja siementen säätö voidaan hoitaa sähköisesti ohjaimen kautta.

Edellä mainitun lisäksi on saatavilla lukuisa määrä lisäominaisuuksia, joita on mm. erilaiset vetolaitteet, etumuokkaimet, rivimerkitsimet, ruiskutusurakytkimet, säiliövahdit, siemenseulat, koneen puolinosto,  piensiemen- ja starttivarustus.

Vantaisto

D-sarjassa käytetään pitkän tutkimuksen ja kehityksen tuloksena kehitettyä kaksoiskiekkovannasta, joka on tarkoitettu suorakylvöön, mutta toimii myös muokatuilla alustoilla. Kaksoiskiekkovantaita kannatellaan vantaan vierelle sijoitetulla tukipyörällä, jonka ansiosta vannas seuraa tarkasti maanpinnan muotoja oikea-aikaisesti ja säilyttää säädetyn kylvösyvyyden. Erillinen ohjurikieleke varmistaa siementen sijoittumisen kylvöuran pohjalle ja vantaan takana seuraava sulkijapyörä varmistaa kapean kylvövaon sulkeutumisen.

Uutuutena vannaspainotus on nyt toteutettu nerokkaalla aktiivisella hydrauliikalla ja sitä on helppo säätää ohjaamosta käsin. Lisäksi rasvanipat on tuotu helppoon paikkaan vantaan varren päälle. Riviväli on 16,7cm ja vannaspainotus 60-220kg.

Säiliö

Säiliökoko on valittavissa 3- tai 4-metrisenä sekä eco- tai plus-koossa. Säiliö on sijoitettu vantaiston päälle, jolloin syöttökoneisto saa materiaalia tasaisesti ja syöttömatkat ja -kulmat ovat lyhyitä. Säiliö on varustettu joustopressulla, joka on erittäin helppokäyttöinen ja mahdollistaa helpon täytön. Junkkarin tuotteissa on markkinoiden suurimmat säiliöt, joiden ansiosta kylvömateriaalin täydennyskerrat vähenevät.

Ohjain

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan on saatavilla sähköinen pinta-alamittari, jonka perusohjaimessa on kaksi pinta-alalaskuria. G-Wizardin graafinen ohjain tarjoaa useimmat kylvölannoittimen hallintaan ja valvontaan liittyvät toiminnot. Näytössä on kaikki tarpeellinen tieto reaaliaikaisesti nähtävissä yhdellä vilkaisulla. Koneen varustelusta riippuen saatavilla on mm. ajonopeus, 2 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen kaukosäätö (G-Wizard Plus) ja vaihdelaatikon seuranta.

Uudistettu ISOBUS-ohjain mahdollistaa kylvölannoittimen ohjauksen traktorin omasta ISOBUS-ohjaimesta. Erillinen traktoriin asennettava ISOBUS-terminaali on myös saatavilla. ISOBUS-ohjain mahdollistaa lannoitteen ja siementen ajonaikaisen säädön sekä täsmäviljelysovellusten hyödyntämisen, jolloin säätö voidaan hoitaa paikkatiedon perusteella. Saatavilla on mm. ajonopeus, 3 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen ja/tai siementen kaukosäätö, vaihdelaatikon seuranta ja lannoitteen ja siementen kaukosäätö sekä tolppanosto.

Jyräpyörästö

Vantaiston takana sijaitseva pyörästö toimii sekä koneen kuljetus- että jyräpyörästönä. Tämä poistaa erillisen jyräystarpeen kylvön jälkeen. Pyörästö on aina varustettu isohalkaisijaisella traktorikuvioisella 7,5x20" pyörällä. Uutuutena siinä on aina laakereiden keskusvoitelu ja lisävarusteena on saatavilla jarrut. Erityisesti kevyillä maalajeilla suuri rengaskoko on etu ja sen ansiosta kone on kevyempi vetää ja lauttautumisriski pienenee. Suurempi pyöräkoko säästää myös polttoainekustannuksissa ja maan rakenne pysyy parempana pienemmän pintapaineen ansiosta.

Pyörästö mahdollistaa siirtoajon täysillä säiliöillä ja on rakenteeltaan vahva ja avara. Huoltokohteet ovat helposti saatavilla. Telirakenteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin, jyräysjälki on tasaista ja kulku siirtoajossa vakaata.

Vakiovarusteinen jälkihara viimeistelee kylvörivien välit ja rikkoo renkaanjäljet. Harattu maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä hidastaa kosteuden haihtumista. Lisävarusteena saatava puolinosto-ominaisuus pitää haran maassa myös päisteissä käännyttäessä.

Lisävarusteet

D-koneeseen on tarjolla laaja kattaus erilaisia lisävarusteita. Saatavilla on erilaisia vetolaitteita kuten vetokarttuvetoaisa ja pakkeri. Muokkainvalikoimasta löytyvät, olkihara, 1- ja 2-riviset etuladat ja s-piikkimuokkaimet sekä kiekkomuokkain. Saatavilla on myös rivimerkitsin, ruiskutusurat, puolinosto, säiliövahdit, siemenseulat sekä piensiemen- ja starttivarustus.

 Hydraulinen rivimerkitsin

 Kiekkomuokkain

 1-rivinen etulata

 2-rivinen etulata

 2-rivinen s-piikkimuokkain

 Piensiemenlaatikko

 Koneen puolinosto-ominaisuus

 Siemenpuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitepuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitteen ja/tai siemenen kaukosäätö

 Siemenseulat

 Tehostettu säiliövalvonta

 Vetokarttu

 Pakkeri

 Täsmäviljelysovellus

Luomuvarustus väliseinään

Olkihara

Kameravarustus

 

D300 Plus

Katso

D300 Plus

Katso

Tuotetiedot

VANTAISTO D300 D400
Kylvömuokkauksen tarve Suorakylvö, kevytmuokattu, muokattu Suorakylvö, kevytmuokattu, muokattu
Vannastyyppi 2-kiekkovannas 2-kiekkovannas
Työsyvyyden ohjaus Työsyvyyspyörä Työsyvyyspyörä
Vantaan kulumisenkesto Erinomainen Erinomainen
Vannaspainoalue 60-250 kg 60- 250 kg
Vannaspainatuksen säätö Hydraulinen Hydraulinen
Vannaspainatus Hydraulisylinteri Hydraulisylinteri
Siemenvantaiden lukumäärä 18 24
Riviväli 16,7 cm 16,7 cm
Lannoitteen sijoitustapa Siemenvannas Siemenvannas
SÄILIÖ D300 D400
Säiliövaihtoehdot Plus Plus
Tilavuus  4 200 l  5 700 l
Väliseinä Säädettävä Säädettävä
Lannoiteseula Vakio Vakio
Siemenseula Lisävaruste Lisävaruste
Pressukansi Plus-säiliössä jousipressu Plus-säiliössä jousipressu
Syöttökoneisto lannoitepuoli Rihlasyöttö vaihdelaatikolla Rihlasyöttö vaihdelaatikolla
Syöttökoneisto siemenpuoli Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
PYÖRÄSTÖT D300 D400
Rengasvaihtoehdot 7.5 - 16" tai 7.5 - 20" 7.5 - 16" tai 7.5 - 20"
Jarrut Lisävaruste Lisävaruste
Renkaiden uretaanitäyttö Lisävaruste Lisävaruste
VETOLAITTEET D300 D400
Hydraulinen rivimerkitsin Lisävaruste Lisävaruste
Pakkeri 140 cm/10.0 x 15.3 Lisävaruste Lisävaruste
OHJAIN D300 D400
Ohjainvaihtoehdot Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Lannoiterivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Siemenrivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Lannoitemäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Siemenmäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Täsmäviljelysovellus Lisävaruste Lisävaruste
Tehostettu säiliövalvonta Lisävaruste Lisävaruste
LISÄVARUSTEET D300 D400
Hydraulinen rivimerkitsin Lisävaruste Lisävaruste
1-rivinen etulata Lisävaruste Lisävaruste
Puolinosto Lisävaruste Lisävaruste
Piensiemen- ja starttilannoslaatikko Lisävaruste Lisävaruste

 

MITAT D300 D400
Työleveys 300 cm 400 cm
Kuljetusleveys 300 cm 400 cm
Korkeus kuljetusasennossa (Eco/Plus) 302/352 cm 302/352 cm
Täyttökorkeus työasennossa (Eco/Plus) 205/233 cm 205/233 cm
Pituus 591-851 cm 591-851 cm
Paino min 4500 kg min 6000 kg
Tehontarve 60+ kW 85+ kW