Junkkari W-sarja

Pyydä tarjous

JUNKKARI W - NEROKAS JÄTTILÄINEN

Junkkarin W-sarjan kylvölannoittimet ovat mullistava uutuus leveiden koneiden markkinoille. Ne nojaavat Junkkarin tuttuun ja tarkkaan mekaaniseen syöttölaitteistoon, jonka jatkoksi on kehitetty uusi kaksoiskiekkovantaisto. Syksyllä 2020 esiteltiin W700 koneen rinnalle uusi W600 malli. Tekniikaltaan tämä 6m työleveyden omaava uutuus on täysin samanlainen kuin 7-metrinen isoveljensä.

Erityistä koneessa on se, kuinka 6-7 metrin työleveys on yhdistetty 3 metrin kuljetusleveyteen. Tämä kaikki pohjautuu nerokkaaseen mekaaniseen materiaalinsiirtoon, jolla on useita selkeitä etuja muihin yleisesti käytettyihin teknologioihin verrattuna.

Junkkarin W-sarja nostaa riman uudelle tasolle niin toimintavarmuudessa, kylvön tasaisuudessa ja tarkkuudessa kuin kustannustehokkuudessakin.

Miksi W?  

1. TOIMINTAVARMA, HELPPO KÄYTTÄÄ  JA YLLÄPITÄÄ

 • Voimanotto syöttölaitteistolle jyräpyörästöltä lannoitteen siirtoruuveja lukuun ottamatta. Ainoa ajonaikainen hydrauliikan tarve on siirtoruuvien vaatima 20 l/min.
 • Rakenne on varmatoiminen ja yksinkertainen. Ei monimutkaista hydrauliikkaa eikä elektroniikkaa.

2. TARKKA

 • Tasainen syöttö niin pituus kuin leveyssuunnassa. Joka vantaalle omat syöttölaitteet.
 • Ei viiveitä - syöttö tapahtuu vain kun koneen pyörät pyörivät. Ei päällekkäin kylvöä tai kylvämättömiä paikkoja.
 • Erillinen veto molemmille puoliskoille lisää tarkkuutta kaarreajossa.
 • Uusi kaksoiskiekkovannas sijoittaa siemenen ja lannoitteen tarkasti haluttuun syvyyteen kaikilla maalajeilla.

3. TALOUDELLINEN

 • Vaatimukset traktorille huomattavasti alhaisemmat kuin pneumaattisissa kilpailijoissa.
 • Ei edellytä portaatonta vaihteistoa, muuttuva tilavuuksista hydrauliikkaa tai suurta jatkuvaa hydrauliikan tuottoa.
 • Vetotehon tarve kilpailijoita selkeästi pienempi mekaanisen toteutuksen, isojen pyörien ja kevytvetoisen vantaiston ansiosta.

4. TEHOKAS

 • Isot säiliöt eli täyttöihin ja logistiikkaan kuluva aika minimoitu.
 • Vähäinen tehontarve ja mekaaninen syöttölaitteisto mahdollistaa suuren, teknisesti rajoittamattoman kylvönopeuden.

Materiaalin siirto - nerokasta suunnittelua kaikissa yksityiskohdissaan

Varmatoiminen ja yksinkertainen materiaalinsiirto pääsäiliöstä siipisäiliöille. Siemen siirtyy painovoimalla ja lannoite ruuvikuljettimen avustamana. Siipisäiliöiden sekoitusruuveille ja syöttölaitteille saadaan voima niiden edessä olevalta pyörästöltä. Siipisäilöissä Junkkarin SMD mallistosta tutut tarkat mekaaniset syöttölaitteet. Kaksi ruuvia joka säiliössä varmistavat materiaalin riittävyyden.


Tarkkaakin tarkempi mekaaninen syöttölaitteisto

Vannaskohtainen mekaaninen syöttölaite varmistaa erittäin tasaisen kylvötuloksen koko koneen leveydeltä. Syöttölaitteet ja vaihdelaatikot ovat Junkkarin omaa valmistetta ja tuttuja jo SMD mallistosta.

Syöttölaitteisto saa voimansa jyräpyörästöltä oikealle- ja vasemmalle puolelle erikseen. Näin pystytään kompensoimaan kaarteissa syntyvää nopeuseroa. Syöttömäärään säätö tapahtuu vaihdelaatikoilla nopeutta portaattomasti muuttamalla. Siemenpuolella on kaksi erillistä nastarullaa, joista pienempää käyttämällä voidaan kylvää tarkasti hyvinkin pieniä määriä.

Lisävarusteena on saatavilla sähköinen kaukosäätö sekä siemenelle että lannoitteelle. ISOBUS ohjaimen kautta syöttömäärää on mahdollista ohjata myös automaattisesti etukäteen tehdyn suunnitelman pohjalta GPS paikkatiedon perusteella.

Vantaisto

W-sarjan vantaisto on suunniteltu kestämään suurillakin pinta-aloilla ja toimimaan monipuolisesti eri maalajeilla ja kylvötavoilla. Kaksoiskiekkovantaat on sijoitettu 15,9 cm välein ja vannaspainotusalue on 20-100kg. Syksyllä 2020 vannas uudistui ja kumipatukkaratkaisun tilalle tuli patentoitu ja säädettävä lehtijousirakenne. Tällöin saavutettiin entistäkin jämäkämpi ja kestävämpi vantaan kiinnitys ja painotus.

Kaksoiskiekkovannas avaa täydellisen kylvövaon ja kiekkojen välissä oleva kieleke varmistaa siementen päätymisen sen pohjalle. Takana tuleva pyörä huolehtii työsyvyydestä ja vaon sulkemisesta. Vannaspainotus ja työsyvyys säädetään yksinkertaisesti lamellien määrää muuttamalla. Siipien taiton hydrauliikka mahdollistaa +/- 10cm liikevaran, jolloin kone mukautuu hienosti pellon pinnanmuotoihin.

1. Säiliö

Suuri, yhteistilavuudeltaan 6500 litran combi-säiliö lisää tehokkuutta, koska täyttöön kuluva aika minimoituu. Säiliössä on kiinteä väliseinä, jolloin jako lannoitteelle ja siemenelle on suhteessa 60/40. Säiliön yhteydessä on ergonominen ja turvallinen työskentelytaso ja helppokäyttöinen jousella avautuva kansipressu. Lannoitesäiliössä on lisäksi seula vakiovarusteena.

2. Pyörästö

Vantaiston etupuolella on koko koneen leveydellä 7,5x20" kokoinen traktorikuvioinen  pyörästö. Keskiosassa on telirakenne, joka tuo vakautta siirtoajoon. Isot pyörät kantavat koneen painon erinomaisesti myös kevyillä mailla.

 3. Ohjaus

W - koneen toimintoja hallitaan aina ISOBUS ohjauksella. Saatavana on myös Isobus näyttö ja johtosarja mikäli traktori sellaista kaipaa.

 

Junkkari W700

W700 video

Katso

W700 kevätkylvöä 2018 -pidempi versio

Katso

W700 kevätkylvöä 2018 -lyhyempi versio

Katso

Kantolan Maatila Oy:n video W700 kylvöstä

Katso

Tuotetiedot

tekniset tiedot W600 W700
     
Työleveys
Kuljetusleveys
Kuljetuskorkeus
Täyttökorkeus
Säiliötilavuus
Vantaiden lukumäärä
Riviväli
Vannaspainotus
Pyörät
Tehontarve

6,0  m
3,0 m
3,47 m
3,2 m
6 500 l
38 kpl
15,8 cm
20-100 kg
7,5x20"
110+ kW (150+hv)

7,0  m
3,0 m
3,97 m
3,2 m
6 500 l
44 kpl
15,9 cm
20-100 kg
7,5x20"
110+ kW (150+hv)