Junkkari SH-sarja

Pyydä tarjous

Syksyllä 2020 esitelty SH-malli on pitkälti S-sarjan kaltainen. Erona on käytännössä se että vannaspainotus on maksimissaan 60kg ja sitä säädetään hydraulisesti traktorista käsin. Myös SH-sarjan koneet perustuvat kestävään ja tarkasti kylvösyvyyden säilyttävään kiilajyrävantaaseen.

SH-sarjan koneita saa 3- tai 4-metrisinä aina suuremmalla plus-säiliöllä. Lisäksi on valittavissa lukuisa määrä lisävarusteita ja -ominaisuuksia helpottamaan kuljettajan työskentelyä. Saatavilla myös erillisillä s-piikki- tai kiekkolannoitevantailla ja ISOBUS-ohjaimella sekä täsmäviljelyominaisuuksilla.

Junkkari SH-sarja on tarkoitettu perinteisesti muokatuille maille ja kevytmuokatuille sopivissa olosuhteissa. Syksyllä 2020 esitelty SH-sarja on pitkälti S-sarjan kaltainen. Erona on käytännössä se että vannaspainotus on maksimissaan 60kg ja sitä säädetään hydraulisesti traktorista käsin. SH-sarjassa on koko malliston tapaan uudistunut syksyllä 2020 aiempiin SMD malleihin verrattuna. Ulkoasun lisäksi merkittäviä muutoksia ovat muun muassa:

  • Maapyörä on uudistunut ja kasvanut millä saadaan entistäkin pienempi luisto ja lisää tarkkuutta kylvöön. Myös voimansiirto maapyörältä vaihdelaatikoille on vahvistettu.
  • Jyräpyörästön huoltoa on helpotettu keskitetyllä voitelulla, joka on vakiona 7,5x20" pyörästössä.
  • Säiliön sisälle on lisätty liikkumista helpottavat askelmat joka nurkkaan ja jäljellä oleva siemenmäärä voidaan nähdä kätevästä asteikkotarrasta. Lisävarustelistalta löytyvät myös säiliökamerat.
  • Säiliöön on saatavilla myös väliseinän jatke luomukäyttäjiä varten. Tällöin seinä voidaan kääntää täysin eteen ja maksimoida siemensäiliön tilavuus.
  • Tarjolla oleva ISOBUS ohjain on uudistunut ja käytettävyys on entisestään kehittynyt. Mukana uutena ominaisuutena myös kätevä tolppanosto rivimerkitsimille.
  • Isommassa Plus säiliössä on vakiona tyylikkäät LED valot.
  • Uusia lisävarusteita ovat uudistunut 1-rivinen s-piikkimuokkain ja olkihara koneen eteen.

Myös SH-sarjan koneet perustuvat kestävään ja tarkasti kylvösyvyyden säilyttävään kiilajyrävantaaseen. Combi-malli kylvää tutusti siemenen ja lannoitteen saman vantaan kautta samaan riviin 12,5cm rivivälillä.

 

SH-sarjan toiminta perustuu kiilajyrävantaaseen, jonka kartioprofiili säilyttää säädetyn korkeuden tarkasti. Korkeussäätö tapahtuu siellä, missä siemenet ja lannoitteet sijoitetaan maahan. Vannaspainatus on 10-60 kg ja mallisarjan koneet ovat saatavilla aina lannoitteet ja siemenet samaan vantaaseen kylvävänä Combi-versiona. Jyräpyörästö on rakennettu sisäisillä telipyörillä, joiden ansiosta kylvöjälki säilyy tasaisena maan vaihteluista huolimatta. Jyräpyörästön voi valita 16"- tai 20"-renkailla.

Säiliö on sijoitettu vantaiston päälle, jolloin syöttökoneisto saa materiaalia tasaisesti ja syöttömatkat ja -kulmat ovat lyhyitä. Säiliö on varustettu jousipressulla, joka on erittäin helppokäyttöinen ja mahdollistaa helpon täytön. Junkkarin tuotteissa on markkinoiden suurimmat säiliöt, joiden ansiosta kylvömateriaalin täydennyskerrat vähenevät. 

Kylvölannoitin ottaa käyttövoimansa maapyörästä ja sen kautta voima välitetään portaattoman vaihteiston välityksellä syöttökoneistoon. Halutut syöttömäärät voidaan säätää tarkasti pienistä määristä ja siemenistä aina suurempiin määrin ja siemeniin. Syöttö toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa, jopa ilman traktorista saatavaa sähköä.

Syöttölaitteiston suunnittelussa on panostettu varmatoimisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Syöttö tapahtuu aina koko syöttörullan leveydellä, jolloin syöttö on tarkka myös pienillä syöttömäärillä ja kaikilla ajonopeuksilla. Kylvettäessä piensiemeniä käytetään niiden syöttöön ainoastaan erillistä piensiemenrullaa, jolloin saadaan tarkasti myös muutamien kilojen syöttömäärät. Kiertokoe on erittäin helppo suorittaa ja säädöt voidaan hoitaa lisävarusteina saatavilla lannoitteen ja siemenen kaukosäädöllä.

Vantaisto

SH-sarjassa käytetään tarkasti kylvösyvyyden säilyttävää kiilajyrävannasta. Malli on aina Combivantaalla, jolloin lannoite ja siemen sijoitetaan saman vantaan kautta. Vannaspainotus säädetään hydraulisesti traktorista välillä 10-60kg.

Säiliö

Säiliökoko on aina plus-mallia eli 3-metrisenä 4200 l ja 4-metrisenä 5700 l. Säiliössä on säädettävä väliseinä, johon on lisävarusteena saatavissa jatke luomukäyttöä varten. Kaikissa säiliömalleissa on pikalukituksella varustettu helppokäyttöinen pressukansi, joka voidaan avata eteen, taakse tai väliseinän kohdalle. Säiliössä on vakiona lannoiteseulat ja lisävarusteena siemenseulat. Kaikkiin säiliöihin on asennettavissa tehtaalla tai myös jälkikäteen piensiemen- ja starttivarustus ja tarjolla on myös kameravarustus. Siemensäiliössä on uutuutena kätevä asteikko, josta jäljellä oleva siemenmäärä voidaan tarkistaa. Tukevat itsepuhdistuvat työskentelytasot, kaiteet ja astimet on suunniteltu siten, että kulkeminen ja työskentely on turvallista.

Ohjain

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan on saatavilla sähköinen pinta-alamittari, jonka perusohjaimessa on kaksi pinta-alalaskuria.

G-Wizardin graafinen ohjain tarjoaa useimmat kylvölannoittimen hallintaan ja valvontaan liittyvät toiminnot. Näytössä on kaikki tarpeellinen tieto reaaliaikaisesti nähtävissä yhdellä vilkaisulla. Koneen varustelusta riippuen saatavilla on mm. ajonopeus, 2 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen kaukosäätö (G-Wizard Plus) ja vaihdelaatikon seuranta.

Uudistettu ISOBUS-ohjain mahdollistaa kylvölannoittimen ohjauksen traktorin omasta ISOBUS-ohjaimesta. Erillinen traktoriin asennettava ISOBUS-terminaali on myös saatavilla. ISOBUS-ohjain mahdollistaa lannoitteen ja siementen ajonaikaisen säädön sekä täsmäviljelysovellusten hyödyntämisen, jolloin säätö voidaan hoitaa paikkatiedon perusteella. Saatavilla on mm. ajonopeus, 3 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen ja/tai siementen kaukosäätö, vaihdelaatikon seuranta ja lannoitteen ja siementen kaukosäätö sekä tolppanosto.

 Jyräpyörästö

Vantaiston takana sijaitseva pyörästö toimii sekä koneen kuljetus- että jyräpyörästönä. Tämä poistaa erillisen jyräystarpeen kylvön jälkeen. Pyörästöön on 3-metrisessä koneessa saatavilla kaksi traktorikuvioista rengasta: 7,5x16" tai 7,5x20" ja 4-metriseen on tarjolla aina isompi vaihtoehto. Erityisesti kevyillä maalajeilla suuremmasta rengaskoosta on paljon hyötyä, koska niiden ansiosta kone on kevyempi vetää ja lauttaamisriski pienenee. Suurempi pyöräkoko säästää myös polttoainekustannuksissa ja maan rakenne pysyy parempana pienemmän pintapaineen ansiosta.

Pyörästö mahdollistaa siirtoajon täysillä säiliöillä ja on rakenteeltaan vahva ja avara. Huoltokohteet ovat helposti saatavilla ja 7,5x20" pyörästössä onkin aina vakiona keskitetty rasvaus. Telirakenteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin, jyräysjälki on tasaista ja kulku siirtoajossa vakaata.

Vakiovarusteinen jälkihara viimeistelee kylvörivien välit ja rikkoo renkaanjäljet. Harattu maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä hidastaa kosteuden haihtumista. Lisävarusteena saatava puolinosto-ominaisuus pitää haran maassa myös päisteissä käännyttäessä.

Lisävarusteet

Edellä mainitun lisäksi on saatavilla lukuisa määrä lisäominaisuuksia, joita on mm. erilaiset vetolaitteet, etumuokkaimet, rivimerkitsimet, ruiskutusurakytkimet, säiliövahdit, siemenseulat, koneen puolinosto, piensiemen- ja starttivarustus.

 Hydraulinen rivimerkitsin

1-rivinen etulata

  S-sarjan s-piikkilannoitevantaisto

 Piensiemenlaatikko

  Koneen puolinosto-ominaisuus

 Siemenpuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitepuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitteen ja siemenen kaukosäätö

 Siemenseulat

 Tehostettu säiliövalvonta

 Vetokarttu

 Pakkeri

 Täsmäviljelysovellus

Luomuvarustus väliseinään

Olkihara

Kameravarustus

 

S-mallin kuvia

S300

Katso

S300 vannas

Katso

S300

Katso

S300

Katso

Tuotetiedot

VANTAISTO SH300 SH400
Kylvömuokkauksen tarve Kevytmuokattu, muokattu Kevytmuokattu, muokattu
Vannastyyppi 1-kiekkovannas 1-kiekkovannas
Työsyvyyden ohjaus  Kiilajyrävannas Kiilajyrävannas
Vantaan kulumisenkesto Hyvä Hyvä
Vannaspainoalue 5-60 kg 5-60 kg
Vannaspainatuksen säätö Hydraulinen  Hydraulinen 
Vannaspainatus Vetojousi Vetojousi
Siemenvantaiden lukumäärä 24 32
Riviväli 12,5 cm 12,5 cm
Lannoitteen sijoitustapa Lannoite-/siemenvannas Lannoite-/siemenvannas
S-piikki lannoitevannas Lisävaruste Lisävaruste
Lannoite 1-kiekkovannas Lisävaruste Lisävaruste
SÄILIÖ SH300 SH400
Säiliövaihtoehdot Eco, Plus Plus
Tilavuus 300 Eco 2 700 l
300 Plus 4 200 l
Plus 5 700 l
Väliseinä Säädettävä Säädettävä
Lannoiteseula Vakio Vakio
Siemenseula Lisävaruste Lisävaruste
Pressukansi Plus-säiliössä jousipressu/Eco-säiliöissä manuaalirullaus Plus-säiliössä jousipressu
Syöttökoneisto lannoitepuoli Rihlasyöttö vaihdelaatikolla Rihlasyöttö vaihdelaatikolla
Syöttökoneisto siemenpuoli Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
PYÖRÄSTÖT SH300 SH400
Rengasvaihtoehdot 7.5 - 16" tai 7.5 - 20" 7.5 - 20"
Jarrut Lisävaruste Lisävaruste
     
VETOLAITTEET SH300 SH400
Vetokarttu (vetovarsiin) Lisävaruste Lisävaruste
Pakkeri 100 cm/7.5x16" Lisävaruste Lisävaruste
Pakkeri 140 cm/10.0/75-15.3 Lisävaruste Lisävaruste
OHJAIN SH300 SH400
Ohjainvaihtoehdot Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Lannoiterivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Siemenrivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Lannoitemäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Siemenmäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Täsmäviljelysovellus Lisävaruste Lisävaruste
Tehostettu säiliövalvonta Lisävaruste Lisävaruste
LISÄVARUSTEET SH300 SH400
Hydraulinen rivimerkitsin Lisävaruste Lisävaruste
1-rivinen etulata Lisävaruste Lisävaruste
Puolinosto Lisävaruste Lisävaruste
Piensiemen- ja starttilannoslaatikko Lisävaruste Lisävaruste

 

MITAT SH300 SH400
Työleveys 300 cm 400 cm
Kuljetusleveys 300 cm 400 cm
Korkeus kuljetusasennossa (Eco/Plus) 291/341 cm 291/341 cm
Täyttökorkeus työasennossa (Eco/Plus) 189/216 cm 189/216 cm
Pituus 474-650 cm 474-650 cm
Paino min 2 500 kg min 3 100 kg
Tehontarve 55-95 kW 75-115 kW