Junkkari S-sarja

Seuraaja suosituille Simulta T- ja ST-malleille

Pyydä tarjous

  • Kuvanimi 1
  • Kuvanimi 2
  • Kuvanimi 3
  • Kuvanimi 4

 

Menestyksekkään Simultan perinteitä jatkaa uudistettu S-sarja, joka tarjoaa perinteisesti muokatulle tai kevytmuokatulle maalle helppokäyttöisen ja luotettavan kylvölannoittimen. S-sarjan koneet perustuvat kestävään ja tarkasti kylvösyvyyden säilyttävään kiilajyrävantaaseen. S-sarjan koneita saa 3- tai 4-metrisinä joko normaalilla eco- tai suuremmalla plus-säiliöllä. Lisäksi on valittavissa lukuisa määrä lisävarusteita ja -ominaisuuksia helpottamaan kuljettajan työskentelyä. Saatavlla myös erillisillä s-piikki- tai kiekkolannoitevantailla ja ISOBUS-ohjaimella sekä täsmäviljelyominaisuuksilla.

 

S300

Klikkaa viereistä videolinkkiä ja näe Junkkari S300 Eco kylvämässä.

 

S-sarjan runko ja vantaisto

S_vannas

S-sarjan toiminta perustuu kiilajyrävantaaseen, jonka kartioprofiili säilyttää säädetyn korkeuden tarkasti. Korkeussäätö tapahtuu siellä, missä siemenet ja lannoitteet sijoitetaan maahan. Vannaspainatus on 5-30 kg ja mallisarjan koneet ovat saatavilla lannoitteet ja siemenet samaan vantaaseen kylvävän kombivantaan lisäksi erillisellä lannoitevantaalla. Jyräpyörästö on rakennettu sisäisillä telipyörillä, joiden ansiosta kylvöjälki säilyy tasaisena maan vaihteluista huolimatta. Jyräpyörästön voi valita 16"- tai 20"-renkailla.

Säiliö on sijoitettu vantaiston päälle, jolloin syöttökoneisto saa materiaalia tasaisesti ja syöttömatkat ja -kulmat ovat lyhyitä. Säiliö on varustettu jousipressulla, joka on erittäin helppokäyttöinen ja mahdollistaa helpon täytön. Junkkarin tuotteissa on markkinoiden suurimmat säiliöt, joiden ansiosta kylvömateriaalin täydennyskerrat vähenenvät. Malli on saatavilla myös pelkällä siemensäiliöllä.

Kylvölannoitin ottaa käyttövoimansa maapyörästä ja sen kautta voima välitetään portaattoman vaihteiston välityksellä syöttökoneistoon. Halutut syöttömäärät voidaan säätää tarkasti pienistä määristä ja siemenistä aina suurempiin määrin ja siemeniin. Syöttö toimii luotettavasti kaikissa tilanteissa, jopa ilman traktorista saatavaa sähköä.

Syöttölaitteiston suunnittelussa on panostettu varmatoimisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Syöttö tapahtuu aina koko syöttörullan leveydellä, jolloin syöttö on tarkka myös pienillä syöttömäärillä ja kaikilla ajonopeuksilla. Kylvettäessä piensiemeniä käytetään niiden syöttöön ainoastaan erillistä piensiemenrullaa, jolloin saadaan tarkasti myös muutamien kilojen syöttömäärät. Kiertokoe on erittäin helppo suorittaa ja säädöt voidaan hoitaa lisävarusteina saatavilla lannoitteen ja siemenen kaukosäädöllä.

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillan pinta-alamittari, G-Wizard- tai ISOBUS-ohjain. Täsmäviljelysovellusten hyödyntäminen on mahdollista, koska halutessa lannoitteen ja siementen säätö voidaan hoitaa sähköisesti ohjaimen kautta.

Edellä mainitun lisäksi saatavilla on lukuisa määrä lisäominaisuuksia, joita ovat mm. erilaiset vetolaitteet, etumuokkaimet, rivimerkitsimet, ruiskutusurakytkimet, säiliövahdit, siemenseulat, koneen puolinosto, hydraulinen vannaspainatus, esimerkitsin, piensiemen- ja starttivarustus.

1. rivi - tämän voi jättää tyhjäksikin

Junkkari S300 Eco

Junkkari S300 Plus

Vantaisto


S-sarjassa käytetään kiilajyrävannasta. Malli on saatavana joko yhdistelmävantaalla, jolloin lannoite ja siemen sijoitetaan saman vantaan kautta maahan tai vaihtoehtoisesti erillisellä lannoitevantaistolla varustettuna, jolloin on valittavissa varmatoiminen kovahitsatulla kärkipalalla varustettu s-piikkivannas tai kulutusta kestävä ja kasvijätettä erinomaisesti läpäisevä kiekkovannas. Jos kylvettäessä käytetään ureapitoista lannoitetta tai yli 120 kg/ha typpimäärää, suositellaan erillisen lannoitevantaiston valintaa polttovioitusriskin pienentämiseksi.

Säiliö

Säiliökoko on valittavissa 3- tai 4-metrisenä sekä eco (2700/3700 l) tai plus-kokoisena (4200/5700 l). Säiliössä on säädettävä väliseinä. Säiliö on myös saatavilla pelkästään siemensäiliönä. Kaikissa säiliömalleissa on pikalukituksella varustettu helppokäyttöinen pressukansi, joka voidaan avata eteen, taakse tai väliseinä kohdalle.  Eco- ja Plus-säiliössä on vakiona lannoiteseulat ja lisävarusteena siemenseulat. Kaikkiin säiliöihin on asennettavissa tehtaalla tai myös jälkikäteen piensiemen- ja starttivarustus. Tukevat itsepuhdistuvat työskentelytasot, kaiteet ja astimet on suunniteltu siten, että kulkeminen ja työskentely on turvallista.

Ohjain

Ohjainlaitteita on saatavilla laajasti. Yksinkertaisimmillaan on saatavilla sähköinen pinta-alamittari, jonka perusohjaimessa on kaksi pinta-alalaskuria.

G-Wizardin graafinen ohjain tarjoaa useimmat kylvölannoittimen hallintaan ja valvontaan liittyvät toiminnot. Näytössä on kaikki tarpeellinen tieto reaaliaikaisesti nähtävissä yhdellä vilkaisulla. Koneen varustelusta riippuen saatavilla on mm. ajonopeus, 2 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen kaukosäätö (G-Wizard Plus) ja vaihdelaatikon seuranta.

ISOBUS-ohjain mahdollistaa kylvölannoittimen ohjauksen traktorin omasta ISOBUS-ohjaimesta. Erillinen traktoriin asennettava ISOBUS-terminaali on myös saatavilla. ISOBUS-ohjain mahdollistaa lannoitteen ja siementen ajonaikaisen säädön sekä täsmäviljelysovellusten hyödyntämisen, jolloin säätö voidaan hoitaa paikkatiedon perusteella. Saatavilla on mm. ajonopeus, 3 pinta-alalaskuria, säiliövahdit, akselien pyörintävahdit, rivimerkitsimien ohjaus, ruiskutusurien ohjaus, puolinoston ohjaus, lannoitteen ja/tai siementen kaukosäätö, vaihdelaatikon seuranta ja lannoitteen ja siementen kaukosäätö.

     

Jyräpyörästö

Vantaiston takana sijaitseva pyörästö toimii sekä koneen kuljetus- että jyräpyörästönä. Tämä poistaa erillisen jyräystarpeen kylvön jälkeen. Pyörästöön on saatavilla kaksi traktorikuvioista rengasta: 7,5x16" tai 7,5x20". Erityisesti kevyillä maalajeilla ja Plus-säiliön kanssa suositellaan suurempaa rengaskokoa, koska niiden ansiosta kone on kevyempi vetää ja lauttaamisriski pienenee. Suurempi pyöräkoko säästää myös polttoainekustannuksissa ja maan rakenne pysyy parempana pienemmän pintapaineen ansiosta.

Pyörästö mahdollistaa siirtoajon täysillä säiliöillä ja on rakenteeltaan vahva ja avara. Huoltokohteet ovat helposti saatavilla. Telirakenteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin, jyräysjälki on tasaista ja kulku siirtoajossa vakaata.

Vakiovarusteinen jälkihara viimeistelee kylvörivien välit ja rikkoo renkaanjäljet. Harattu maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä hidastaa kosteuden haihtumista. Lisävarusteena saatava puolinosto-ominaisuus pitää haran maassa myös päisteissä käännyttäessä.

Lisävarusteet

Edellä mainitun lisäksi on saatavilla lukuisa määrä lisäominaisuuksia, joita on mm. erilaiset vetolaitteet, etumuokkaimet, rivimerkitsimet, ruiskutusurakytkimet, säiliövahdit, siemenseulat, koneen puolinosto, hydraulinen vannaspainatus, esimerkitsin, piensiemen- ja starttivarustus. 

 Hydraulinen rivimerkitsin

  1-rivinen etulata

  S-sarjan lannoitekiekkovantaisto

  S-sarjan s-piikkilannoitevantaisto

 Piensiemenlaatikko

  Koneen puolinosto-ominaisuus

 Siemenpuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitepuolen ruiskutusurakytkimet

 Lannoitteen ja siemenen kaukosäätö

 Siemenseulat

 Tehostettu säiliövalvonta

 Vetokarttu

 Pakkeri

 Täsmäviljelysovellus

                   

Kuvagalleria

S300Plus

Katso

S300Eco

Katso

Videogalleria

Katso S300 ECO -video YouTubessa

Katso

Katso S300 PLUS -video YouTubessa

Katso

Tuotetiedot

VANTAISTO S300 S400
Kylvömuokkauksen tarve Kevytmuokattu, muokattu Kevytmuokattu, muokattu
Vannastyyppi 1-kiekkovannas 1-kiekkovannas
Työsyvyyden ohjaus  Kiilajyrävannas Kiilajyrävannas
Vantaan kulumisenkesto Hyvä Hyvä
Vannaspainoalue 5-30 kg 5-30 kg
Vannaspainatuksen säätö Mekaaninen tai hydraulinen  Mekaaninen tai hydraulinen 
Vannaspainatus Vetojousi Vetojousi
Siemenvantaiden lukumäärä 24 32
Riviväli 12,5 cm 12,5 cm
Lannoitteen sijoitustapa Lannoite-/siemenvannas Lannoite-/siemenvannas
S-piikki lannoitevannas Lisävaruste Lisävaruste
Lannoite 1-kiekkovannas Lisävaruste Lisävaruste
SÄILIÖ S300 S400
Säiliövaihtoehdot Eco, Plus tai Seed Eco, Plus tai Seed
Tilavuus 300 Eco/Seed 2 700 l
300 Plus 4 200 l
400 Eco/Seed 3 700 l
400 Plus 5 700 l
Väliseinä Säädettävä Säädettävä
Lannoiteseula Vakio Vakio
Siemenseula Lisävaruste Lisävaruste
Pressukansi Plus-säiliössä jousipressu/Eco&Seed-säiliöissä manuaalirullaus Plus-säiliössä jousipressu/Eco&Seed-säiliöissä manuaalirullaus
Syöttökoneisto lannoitepuoli Rihlasyöttö vaihdelaatikolla Rihlasyöttö vaihdelaatikolla
Syöttökoneisto siemenpuoli Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla Kaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
PYÖRÄSTÖT S300 S400
Rengasvaihtoehdot 7.5 - 16" tai 7.5 - 20" 7.5 - 16" tai 7.5 - 20"
Jarrut Lisävaruste Lisävaruste
     
VETOLAITTEET S300 S400
Vetokarttu (vetovarsiin) Lisävaruste Lisävaruste
Pakkeri 100 cm/7.5x16" Lisävaruste Lisävaruste
Pakkeri 140 cm/10.0/75-15.3 Lisävaruste Lisävaruste
OHJAIN S300 S400
Ohjainvaihtoehdot Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Ei ohjainta/Pinta-alamittari/
G-wizard/ISOBUS
Lannoiterivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Siemenrivin ruiskutusurakytkimet Lisävaruste Lisävaruste
Lannoitemäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Siemenmäärän kaukosäätö Lisävaruste Lisävaruste
Täsmäviljelysovellus Lisävaruste Lisävaruste
Tehostettu säiliövalvonta Lisävaruste Lisävaruste
LISÄVARUSTEET S300 S400
Hydraulinen rivimerkitsin Lisävaruste Lisävaruste
1-rivinen etulata Lisävaruste Lisävaruste
Puolinosto Lisävaruste Lisävaruste
Piensiemen- ja starttilannoslaatikko Lisävaruste Lisävaruste

 

MITAT S300 S400
Työleveys 300 cm 400 cm
Kuljetusleveys 300 cm 400 cm
Korkeus kuljetusasennossa (Eco/Plus) 291/341 cm 291/341 cm
Täyttökorkeus työasennossa (Eco/Plus) 189/216 cm 189/216 cm
Pituus 474-650 cm 474-650 cm
Paino min 2 500 kg 3 100 kg
Tehontarve 55-95 kW 75-115 kW
1) ei suositella kovien maiden suorakylvöön