Ajankohtaista

« Takaisin

Junkkarin testipellolla on pian sadonkorjuun aika

Junkkarin testipellolla on pian sadonkorjuun aika. Pellon kasvua on seurattu koko kesän ja oheisella videolla tuotekehityspäällikkömme Tarmo Kukkola kertoo testipellon kuulumiset ennen puinnin alkua.
Kylvöjen jälkeen pellolle asennettiin sääasema ja maaperään sijoitettavat kosteusanturit. Tänä vuonna on kärsitty suurista sateista ja sadesummaa on kertynyt jo 250 mm sekä lämpösummaa 960 astetta. Korrensäätö toimi onneksi hyvin, ja lakoontumista testilohkolla suurista sateista huolimatta ei ole ilmennyt. Tautitorjunta suoritettiin myös viljelyohjelman mukaisesti.
Orastumisvaiheessa nestelannoitus oli selvästi muita edellä, johtuen osittain siitä, että nestelannoitus kylvettiin 3 päivää ennen muita ruutuja. Kesän mittaan tilanne kuitenkin muuttui ja hetkellisesti kaikki ruudut olivat hyvin samankaltaisia. Juuristossa lannoitteen erilaiset sijoitusmenetelmät näkyvät hyvin.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että W-sarjalla kylvetyt ruudut ovat aavistuksen parempia kuin muut. Nestelannoitteella toteutettu ruutu on hieman muita heikompi, mutta erot ovat niin pieniä, että lopulliset tulokset selviävät vasta puinnin yhteydessä.
Kasvin kasvukauden tutkimukset on suoritettu yhteistyössä SeAMK:n kanssa.

Takaisin