Viljelijän tietopankki

« Takaisin

Urakointikäyttöön HJ320 ja HJ500

Fiksu lisä liiketoimintaan

 • Omistatko yli 150hv traktorin? Seisooko traktorisi ison osan aikaa vuodesta työtä vailla ja kuskikin olisi tarjolla? Jos vastasit näihin kyllä, meillä on sinulle ehdotus... Miksipä et hankkisi Junkkarin HJ320 tai HJ500 urakointiluokan laikkahakkuria ja alkaisi töihin!

 • Puuhake on metsistä saatavaa puhdasta ja ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa jonka merkitys sekä lämmön että sähköntuotannossa tulee koko ajan kasvamaan. Junkkari HJ320 ja HJ500 malleilla pääset ammattimaisesti mutta järkevällä investoinnilla mukaan tähän alati kasvavaan bioenergia ketjuun.  Samalla saat yhden tukijalan muun kausiluonteisen traktoriurakoinnin tai maatalouden lisäksi.

 

Järkeviä investointeja

 • Järkevä yrittäjä harkitsee aina investointinsa tarkasti ja pohtii mikä on kannattavaa. Sama on pidettävä mielessä myös hakkurin suhteen. On täysin mahdollista työllistää täysipäiväisesti traktori-hakkuri yhdistelmä aivan samaan tapaan kuin puolta miljoonaa euroa lähentelevä autohakkurikin. Isommalla kalustolla tuotetun hakkeen määrä tietyssä ajassa on varmasti suurempi mutta myös kokonaiskustannukset ovat moninkertaiset. 

 • Etenkin mikäli tilanteesi on tämän esitteen ensimmäisen kappaleen mukainen, tarjoaa Junkkarin laikkahakkurimallisto todella mielenkiintoisen mahdollisuuden lisäansioihin. Murto-osalla autohakkureiden hinnasta saat itsellesi luotettavan kaluston jolla hoidat helposti esimerkiksi pienempien lämpökeskusten haketustarpeet.

 

Energiatehokkuutta parhaimmillaan

 • Laikkahakkuri on tutkitusti energiatehokkain tapa tehdä puusta haketta. Muun muassa leikkauksen ja puhalluksen yhdistävästä terälaikan rakenteesta johtuen energiaa yhden hakekuution tekemiseen tarvitaan jopa 20% vähemmän kuin esimerkiksi rumpuhakkurilla. Saatu polttoainesäästö tuntuu suoraan urakoitsijan kukkarossa!
   

Ketterä ja maastokelpoinen yhdistelmä

 • Nelivetoinen traktori yhdistettynä nostolaitemallin HJ320- tai hinattavaan HJ500-hakkuriin muodostaa todella maastokelpoisen yhdistelmän. Pääset ongelmitta hakettamaan moniin paikkoihin joihin raskaammilla yhdistelmillä ei ole asiaa.
   

Laadukasta haketta

 • Junkkarin terälaikan 2- tai 4-terää leikkaavat puuta äärimmäisen energiatehokkaasti ja puhtaasti kahta vastaterää vasten. Hake on erinomaista eikä pientä purua synny juuri lainkaan. Näin ollen kiintokuutiosta syntyy mahdollisimman suuri tilavuus haketta mikä sekin on taloudellisesti hyödyllistä. Mikäli haketettava materiaali on muutakin kuin isompia rankoja, kannattaa hakkeen laadun varmistamiseksi varustaa hakkuri lisävarusteisilla laikan ja kammion risuterillä.
   

Yksinkertainen ja järeä rakenne – helppo ja edullinen ylläpitää

 • Junkkari HJ320 ja HJ500 laikkahakkureiden rakenne on yksinkertainen mutta järeä. Terälaikkaa pyöritetään suoralla vedolla traktorin ulosotosta ylikuorma- ja vapaakytkimillä suojattujen nivelakseleiden välityksellä. Laikka puolestaan kiinnittyy kammioon järeiden SKF laakereiden avulla.

 • Molemmat hakkurit on varustettu omalla hydrauliikalla joka saa voimansa kiilahihnojen välityksellä laikan akselilta. Kahden pumpun järjestelmä takaa sen että syöttölaitteen toiminnot eivät häiriinny vaikka muita toimintoja kuten torvea käytettäisiin samanaikaisesti.

 • Yläkammio avautuu yli 90 astetta jonka jälkeen terien huolto onnistuu vaivatta. Terien teroitusväli vaihtelee mm. haketettavan materiaalin puhtauden mukaan mutta jonkinlaisena keskiarvona voidaan pitää 500m3 haketta/teroitus. Terähuollon lisäksi muita huoltokohteita hakkurissa on erittäin vähän eli ylläpitokulut ovat todella pienet. 

 
 

Takaisin